Menu Sluiten

STRESS & bURN-OUT coaching

Stress en burn-out, het kan de beste overkomen. Sterker nog, het zijn juist diegenen met een hoge motivatie en loyaliteit die het meeste vatbaar zijn.
Je houdt veel ballen in de lucht en legt de lat hoog: je wil graag de perfecte carrière, stralend zorgen binnen het gezin, een rijk sociaal leven, mooie vakanties vieren en er daarnaast tot in de puntjes goed uit zien..

voorkomen is beter dan genezen

Uit onderzoek blijkt dat chronische stress elke dag een groter probleem wordt in Nederland en dat steeds meer jonge mensen al een burn-out krijgen. Ik geloof dan ook sterk in ‘voorkomen is beter dan genezen’. Door tijdig signalen te herkennen en oorzaken op te sporen. Samen gaan we op zoek naar manieren om je stress te verminderen en een mogelijke burn-out te voorkomen of te behandelen.

Lijd je vaak aan stress of voel je dat je een burn-out begint te krijgen? Heb je het idee dat je teveel stress ervaart? Burn-out klachten hebt of herstellende bent van een burn-out en wil je niet terugvallen in je valkuilen? Leer omgaan met stress en het vermijden van een burn-out.
Maak vandaag nog een afspraak met mij en ik neem samen met jou het heft in handen!

symptomen tijdig herkennen én erkennen is ontzettend belangrijk.

In plaats van rust te nemen en aandachtig te luisteren naar ons lichaam, vertonen we vaak het tegenovergestelde gedrag. We ontkennen problemen en gaan nog harder werken en blijven vooral druk met al die dingen die op ons afkomen.

  • je hebt moeite om alle ballen in de lucht te houden
  • je skipt maaltijden of luncht achter je bureau
  • je blijft steeds langer doorwerken (ook avonden, weekend)
  • je neemt vaker koffie, alcohol of oppeppende middelen
  • je sport en/of beweegt niet meer
  • je hebt onvoldoende tijd voor sociale contacten
  • je zegt steeds vaker afspraken af
  • je bent moe en slaapt minder goed
  • je lichaam krijgt steeds meer fysieke klachten

de aanpak

Mijn begeleiding bij burn-out kenmerkt zich door directe en snelle afstemming met alle betrokkenen; met arbeidsdeskundige, bedrijfsarts, hr en leidinggevende. Deze integrale ondersteuning tijdens het herstelproces leidt ook tot een snellere terugkeer in het arbeidsproces.

vrijblijvende intake

Binnen drie werkdagen na eerste contact vindt dit gesprek plaats.

stap voor stap

We leggen meteen de vervolgsessies vast in de agenda. Gemiddeld zijn dit tien tot vijftien sessies begeleiding van uitval tot volledige re-integratie.

eindevaluatie

Aan het eind van het traject vindt een evaluatiegesprek plaats waarbij ook de leidinggevende betrokken is.